De daglichtsudio

Het licht waarin ik thuis ben

Een oase van creativiteit en productiviteit midden in de natuur. 6 jaar geleden kreeg mijn idee van een studio omgeven door licht vorm en werd mijn daglichtstudio aangebouwd aan ons huis in Keerbergen. Een nieuwe mijlpaal in mijn fotografie carrière die tot op de dag van vandaag mijn stijl definieert, mijn passie versterkt en werken voor mij een genot maakt.

De reis naar het licht

Tijdens mijn buitenlandse avonturen ontdekte ik de nieuwe dimensie die natuurlijk daglicht aan fotografie geeft. Echt daglicht brengt beelden nog meer tot leven. In Kuala Lumpur had ik mijn allereerste studio’tje, een overdekt stukje geluk in de openlucht. Ik was afhankelijk van dag en nacht, van weersomstandigheden en dieren die af en toe mijn studio invlogen. Hier groeide mijn passie voor fotografie rechtevenredig met de passie voor het licht dat tijdsgebonden, weersgebonden en seizoensgebonden is.

De ver-lichting

Terug in België moesten we als gezin terug settelen in een dagelijks Belgisch bestaan. Een huis, een job, een ritme, allemaal gericht naar de zon. Na de intrek in ons huis in
Keerbergen groeide mijn verlangen naar mijn eigen plekje waar ik kan creëren, kan ontvangen en fotograferen. 

Zoals Stephan Vanfleteren ooit zei: ‘Als de zon op de bakstenen muur schijnt, baadt mijn studio in een warme gloed. Is het bewolkt, dan is het licht killer en zachter. Als de uitgeputte zomerbladeren van de beuk stilaan herfstig worden, verandert het terugkaatsende licht van de groene kruinen langzaam naar bruin.’ Hij vertelde aan De Volkskrant hoe het licht in allerlei gedaantes binnenvalt in zijn daglichtstudio. Ik heb het geluk mogen ervaren om in zijn ‘sacred space’ te mogen vertoeven. Ik ontdekte hoe mijn grote idool en voorbeeld daglicht gebruikte, hoe dit zijn beelden tot leven wekte.

Naar zijn voorbeeld zijn wij beginnen bouwen aan mijn oase van licht.

De eindhalte

Voor mijn klanten is de studio de eindhalte van hun weg naar een fotoshoot. Al hun verwachtingen, ideeën en spanningen om voor de lens te staan groeien tot het moment dat ze in het licht staan. Zij voelen zich vaak vrij en ontspannen door een ongelimiteerd zicht door de hoge ramen. De prachtige omgeving komt zo dichtbij.

Welkom in mijn studio.

Boek een fotosessie

Let’s do this!

Jouw foto-avontuur begint hier. Vertel me alles wat je hierover wil delen.

Gelieve onderstaand formulier even in te vullen en ik contacteer je binnen de 24u.